Loerbeek, Nederland
carving@nielsbrouwers.com

Portfolio ijssculpturen

Ijssculpturen zijn misschien wel de meest magische kunstwerken die er zijn. Doordat het licht door het ijs heen kan schijnen, en afhankelijk van de manier van carven ook wordt afgebogen door het ijs, krijg je – moeilijk goed te fotograferen – maar schitterende sculpturen, die er iedere keer weer anders uitzien. Een ijssculptuur moet je in levende lijve zien om de magie mee te maken!

Hier ben ik in 2009 mee begonnen en dat ging snel en succesvol! Sinds 2015 doe ik mee met internationale competities waarbij er meestal 10 top-teams worden geselecteerd die binnen korte tijd een zo mooi mogelijk ijsbeeld moeten maken. Grote ijssculpturen worden uit meerdere blokken (van 100cmx50cmx25cm afmeting, 135kg per stuk!) opgebouwd. Met kettingzaag, beitels en powertools worden uit de blokken figuren en motieven gemaakt. Voor o.a. de Canada Cup in Edmonton en Tatry Ice Carving in Europa vertegenwoordig ik samen met Thomas Weijenberg Nederland, als #IcecarvingTeamNL! We wonnen al een aantal publieksprijzen, carver’s choice awards, en zelfs een eerste plek bij deze competities.

Sinds 2019 doe ik samen met Thomas Weijenberg zogenaamde ice-sensation demonstraties, zie #IcecarvingTeamNL, waarin we in een soort optreden met muziek, geluid en veel vlammen in superkorte tijd een mooi logo of beeld zagen voor het oog van publiek (hoe meer mensen hoe beter, spektakel gegarandeerd!).