Loerbeek, Nederland
carving@nielsbrouwers.com

Portfolio Houtsculpturen

Houtsculpturen zijn mooi om te maken, hoe groter hoe beter! In de loop der jaren is mijn arsenaal aan gereedschap en hulpmiddelen flink uitgebreid om dit ook echt mogelijk te maken. In tegenstelling tot ijs is een houtsculptuur natuurlijk een veel langer leven beschoren, mits goed behandeld en op de juiste manier verzorgd kan je er jaren plezier van hebben. Zie ook: houtsculptuur beschermen

Houtsculpturen maak ik in opdracht, dan is eigenlijk alles bespreekbaar. Maar ik geef ook demonstraties op braderieën, markten en dergelijke gelegenheden waarbij ik vaak de vrije hand krijg om iets te maken, meestal verkoop ik deze beelden te plekke (een uil is all-time favoriet, maar ook hondjes, adelaars en vissen…alles kan!). Een houtsculptuur hoeft niet altijd de vorm van de boomstam te hebben (cilindervormig), denk ook aan naamborden in reliëf of complete bouwwerken bestaande uit verschillende stukken hout.

Ook voor houtsculpturen zijn speciale wedstrijden, ik doe vaak mee met de Carving Cup bij het boomkroonpad in Drenthe (Drouwen) en ook het op NK Houtcarven in Laage Vuursche laat ik me graag zien.